Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej

Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej

Działania towarzyszące 2017

Zobacz także:

Działania towarzyszące realizowane przez Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej na rzecz podopiecznych OPL, przy współpracy z OPL i OPS to:
•    warsztaty kulinarne;
•    warsztaty edukacji ekonomicznej;
•    warsztaty dietetyczne;
•    warsztaty o nie marnowaniu żywności.

W ramach Podprogramu 2017 planujemy przeprowadzenie 45 warsztatów (15 w roku 2017 i 30 w roku 2018)

Do udziału w działaniach towarzyszących ma prawo każda osoba, która otrzymała skierowanie z OPS do odbioru wsparcia żywnościowego w ramach POPŻ. Działania nie mogą się pokrywać z działaniami prowadzonymi w ramach innych funduszy unijnych (EFS i PROW) w danym województwie, ale muszą z nimi współgrać.

Zaplanowane działania w miesiącu styczniu  2018 to:

26.01.2018 – Międzynarodowe Centrum Turystyki, Kultury i Sportu w Baniach

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Ja i dieta dobrana para”

- warsztaty edukacyjne przeciw marnowaniu żywności – „Moje zakupy są do zjedzenia nie do   wyrzucenia”

 

31.01.2018r. – Sala przy par. św. Ottona w Szczecinie

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Ja i dieta dobrana para”

- warsztaty edukacyjne przeciw marnowaniu żywności – „Moje zakupy są do zjedzenia nie do   wyrzucenia”

 

Zaplanowane działania w miesiącu lutym  2018 to:

 15.02.2018r – Hala Widowiskowo-Sportowa w Chociwlu

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Ja i dieta dobrana para”

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności – „Moje zakupy są do zjedzenia nie do wyrzucenia”

 

16.02.2018r. – Sala Konferencyjna Urzędu Gminy w Widuchowej

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Ja i dieta dobrana para”

 

21.02.2018r. – Świetlica w Czarnówku

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Ja i dieta dobrana para”

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności – „Moje zakupy są do zjedzenia nie do wyrzucenia”

 

Zaplanowane działania w miesiącu marcu  2018 to:

15.03.2018r. – Sala Geoparku w Moryniu

- warsztaty kulinarne – (temat w toku)

- warsztaty dietetyczne – (temat w toku)

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (tytuł w toku)

 

23.03.2018r. – Dom Seniora w Dobrzanach

- warsztaty kulinarne – (temat w toku)

- warsztaty dietetyczne – (temat w toku)

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (temat w toku)

 

Zaplanowane działania w miesiącu kwietniu  2018 to:

11.04.2018r. – Świetlica w Barnimiu

- warsztaty kulinarne – (temat w toku)

- warsztaty dietetyczne – (temat w toku)

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (temat w toku)

 

14.04.2018r. –  Klub Abstynenta „Krokus” w Pyrzycach

- warsztaty kulinarne – (temat w toku)

- warsztaty edukacji ekonomicznej – (temat w toku)

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (temat w toku)

 

20.04.2018r. – Sala na plebanii przy par. Chrystusa Króla w Dołujach

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – (temat w toku)

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (temat w toku)

 

23.04.2018r. – sala na plebanii przy par. Przemienienia Pańskiego SzczecinZałom

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

27.04.2018 – Kawiarenka przy par. św. Kazimierza w Policach

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

Zaplanowane działania w miesiącu maju  2018 to:

09.05.2018 – Sala na plebanii przy par. MB Nieust. Pomocy w Trzcińsku- Zdrój

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

17.05.2018r. – Klub Nauczyciela w Gryfinie

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

19.05.2018r. – Sala na plebanii przy par. Najśw. Serca Pana Jezusa w Łobzie

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

21.05.2018r. – Dom Kultury w Suchaniu

- warsztaty kulinarne – „Ryż na kolorowo”

- warsztaty dietetyczne – „Kto zdrowo gotuje rodzinę ratuje”

 

24.05.2018r.

- warsztaty kulinarne – (temat w toku

- warsztaty edukacyjne z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu  żywności – (temat w toku)

 

30.05.2018r. Świetlica w Płoni

- warsztaty kulinarne – „Ryż w roli głównej – dla każdego coś dobrego”

Działania towarzyszące realizowane przez Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej (OPR)
w okresie od 1 października do 30 listopada 2017 roku:

Lp.

Data

Od - do

Temat warsztatu

Prowadzący

Rodzaj działań

Miejsce realizacji warsztatu, ulica; numer domu; kod pocztowy; miejscowość

Liczba uczest. wg listy

OPS

1.

24.10.2017

15.30-17.30

„ABC ciasta drożdżowego”

Małgorzata Wojtasiak

warsztaty kulinarne

Sala Wiejska

Ul. Długa 43

72-304 Brojce

25

Brojce

2.

24.10.2017

15.30-17.30

„Moje zakupy są do zjedzenia nie do wyrzucenia”

Kamila Kuchta

warsztaty edukacyjne przeciw marnowaniu żywności

Sala Wiejska

Ul. Długa 43

72-304 Brojce

25

Brojce

3.

24.10.2017

17.40-19.40

„ABC ciasta drożdżowego

Małgorzata Wojtasiak

warsztaty kulinarne

Sala Wiejska

Ul. Długa 43

72-304 Brojce

25

Brojce

4.

24.10.2017

17.40-19.40

„Ja i dieta-dobrana para”

Kamila Kuchta

warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia

Sala Wiejska

Ul. Długa 43

72-304 Brojce

23

Brojce

5.

07.11.2017

13.00-15.00

„Ja i dieta-dobrana para

Kamila Kuchta

warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia

Sala na plebanii par. Wnieb NMP ul. Kościelna 2          72-200 Nowogard

25

Nowogard

6.

07.11.2017

13.00-15.00

„Pasta –smaruj na zdrowie”

Małgorzata Wojtasiak

warsztaty kulinarne

Sala na plebanii par. Wnieb NMP ul. Kościelna 2          72-200 Nowogard

22

Nowogard

7.

08.11.207

13.00-15.00

„Moje zakupy są do zjedzenia nie do wyrzucenia”

Kamila Kuchta

warsztaty edukacyjne przeciw marnowaniu żywności

Sala na plebanii par. Wnieb. NMP
ul. Kościelna 2
72-200 Nowogard

25

Nowogard

8.

08.11.2017

13.00-15.00

„Pasta –smaruj na zdrowie”

Małgorzata Wojtasiak

warsztaty kulinarne

Sala na plebanii par. Wnieb. NMP
ul. Kościelna 2
72-200 Nowogard

25

Nowogard

                 

 

Działąnia towarzyszące zrealizowane w POPŻ Podprogram 2016


Zobacz wszystkie zdjęcia

Zainstaluj aplikację Caritas