25 rocznica święceń kapłańskich księdza Mariusza

12 października 2021

W sobotę 9.10.2021 w kościele pw. św. Stanisława Kostki w Szczecinie sprawowana była uroczysta Msza święta z okazji  srebrnego jubileuszu kapłaństwa księdza Mariusza Ogórskiego. Po Mszy dyrektor szczecińskiego Oddziału Okręgowego NBP zaprezentowała monetę wydaną z okazji rocznicy wznowienia działalności Caritas – największej charytatywnej instytucji polskiego Kościoła katolickiego.

Odwiedziny Caritas z Niemiec

12 października 2021

W dniach 4-7.10.2021 gościliśmy w Szczecinie pięć osób z Caritas w Berlinie, Monachium, Hildesheim i Helmstedt.

Otwarcie i poświęcenie magazynu Caritas w Babinku

12 października 2021

W dniu 23.08.2021 odbyło się uroczyste otwarcie i poświęcenie magazynu grupy Caritas w Babinku, wchodzącej w skład Parafialnego Zespołu Caritas przy par. św. Judy Tadeusza w Lubiczu. Uroczystość rozpoczęła się przemówieniem proboszcza – ks. dziekana Roberta Gołębiowskiego.

Spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas w Mrzeżynie

28 września 2021

W dniach 27.09-2.10.2021 oraz 2.10-7.10.2021 odbyły się formacyjne spotkania Parafialnych Zespołów Caritas w Mrzeżynie prowadzone przez ks. Mariusza Ogórskiego. Wolontariusze z całej Archidiecezji uczestniczyli w codziennej Mszy świętej, koronce, zwiedzali Mrzeżyno, Trzebiatów, Kołobrzeg oraz Roby i dzielili się doświadczeniami w pomaganiu potrzebującym.

Wdzięczni Medykom

29 marca 2020

Zbiórka pieniędzy na niezbędne wyposażenie placówek medycznych

Caritas i przygraniczne parafie niosą pomoc uchodźcom