Zapytanie ofertowe nr 8/2023

I.    ZAMAWIAJĄCY
Fundacja Hospicyjna Przystań, ul. Sosnowa 5A, 72-600 Świnoujście

II.    TRYB POSTĘPOWANIA
1.    Do przedmiotowego zamówienia nie stosuje się przepisów Ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U. 2019 poz. 2019; dalej zwana PZP).
2.    Udzielenie zamówienia następuje zgodnie z zasadami równego traktowania, uczciwej konkurencji i przejrzystości, o których mowa w art. 3 ust. 3 PZP oraz zasadami, o których mowa w art. 701 – 705 ustawy Kodeks Cywilny (Dz.U. z 2022 poz. 1360), z uwzględnieniem zasad: jawności, niedyskryminującego opisu przedmiotu zamówienia, równego dostępu dla podmiotów gospodarczych ze wszystkich państw członkowskich, wzajemnego uznawania dyplomów, świadectw i innych dokumentów potwierdzających posiadanie kwalifikacji, zgodnie z prawem polskim, odpowiednich terminów, przejrzystego i obiektywnego podejścia.

III.    PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
1.    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa 1 wózka widłowego elektrycznego ręcznego o udźwigu min. 1500 kg długości całkowita min.: 1600 mm, szerokości całkowita: min. 540 mm, długości wideł: min. 1100 mm / 140 mm / 45 mm, wadze. min. 140 kg, rodzaj baterii: litowo-jonowa 24 V/30 Ah.
2.    Dostawa realizowana będzie w magazynie przy ul. Fabrycznej 12, 72-010 Police.

IV.    DODATKOWE INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, W TYM ISTOTNE POSTANOWIENIA UMOWY
1.    Zamawiający oświadcza, iż wszyscy wykonawcy mają taki sam dostęp do informacji dotyczących danego zamówienia i żaden wykonawca nie jest uprzywilejowany względem drugiego,
a postępowanie przeprowadzane jest w sposób transparentny.
2.    Osoba uprawniona do kontaktowania się w sprawie niniejszego postępowania:
Ks. Maciej Szmuc
email: mszmuc@cask.pl
3.    Planowany termin realizacji przedmiotu zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30.11.2023 r.
4.    Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia Wykonawcy zaliczek na poczet realizacji przedmiotu zamówienia.
5.    Wykonawca otrzyma wynagrodzenie po realizacji usługi i podpisaniu protokołu odbioru.
6.    Podstawą do wypłaty wynagrodzenia jest faktura VAT

7.    KODY CPV: 42415110-2 Wózki widłowe

V.    WARUNKI UDZIAŁU W POSTEPOWANIU
1.    Wykonawcy ubiegający się o zamówienie muszą spełniać niżej wymienione warunki udziału
w postępowaniu:
a.    posiadać wiedzę i doświadczenie niezbędne do prawidłowej realizacji zamówienia.
b.    dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia.
c.    znajdować się w sytuacji finansowej i ekonomicznej gwarantującej prawidłową realizację zamówienia.

VI.    KRYTERIA OCENY OFERT,  INFORMACJA O WAGACH PUNKTOWYCH ORAZ SPOSÓB PRZYZNAWANIA PUNKTACJI ZA SPEŁNIENIE KRYTERIUM OCENY OFERT
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującymi kryteriami
i ich znaczeniem oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty w poszczególnych kryteriach.

Lp.    Kryterium    Waga kryterium
1    Cena brutto razem    100%

Zasady oceny kryterium „cena brutto razem” maksymalną liczbę punktów (100 pkt.) otrzyma oferta zawierająca najniższą łączną cenę brutto za realizację przedmiotu zamówienia. Pozostałe oferty otrzymają proporcjonalną do proponowanych kwot liczbę punktów.

Ocena punktowa oferty dokonana zostanie zgodnie z poniższym wzorem:

Cena ofertowa brutto oferty najtańszej
                                                                             X 100 = ilość punktów
       Cena ofertowa brutto oferty badanej

Cenę należy skalkulować jako cenę ryczałtową obejmującą wszystkie koszty konieczne do wykonania zamówienia na podstawie niniejszego postępowania, opisanego przedmiotu zamówienia.

VIII.    NIEZBĘDNE INFORMACJE DOTYCZĄCE SPOSOBU SKŁADANIA OFERT NA USŁUGĘ
Ofertę należy przygotować według następującego schematu:
1.    Wykaz dokumentów składających się na ofertę:
a.    formularz ofertowy– minimalne wymagane dane: dane oferenta (Nazwa, adres, NIP), oferowana cena brutto.
2.    Cena netto/VAT/cena brutto za usługę. Cenę należy skalkulować jako cenę ryczałtową obejmującą wszystkie koszty konieczne do wykonania zamówienia na podstawie niniejszego postępowania i opisanego przedmiotu zamówienia.
3.    Cena obligatoryjnie musi zostać wskazana w walucie polskiej (PLN)
4.    Oferta musi być sporządzona w języku polskim, pismem czytelnym.
5.    Poprawki naniesione na ofercie muszą być czytelne i opatrzone podpisem osoby podpisującej ofertę.
6.    Oferta nie podlega zwrotowi.

IX.    MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERTY
1.    Ofertę należy składać w dni robocze (pn-pt), w godzinach od 8:30 do 15:00 do dnia 28.11.2023
Pod adresem: pl. Matki Teresy 5, 71-622 Szczecin
2.    O wpłynięciu oferty decyduje data i godzina jej fizycznego dostarczenia do Zamawiającego. Oferta powinna być dostarczona na piśmie w zamkniętej kopercie opatrzonej adnotacją „Oferta – wózek widłowy elektryczny - ręczny” lub w formie skanu na adres mailowy.

X.    TRYB I TERMIN OGŁOSZENIA WYNIKÓW POSTĘPOWANIA
1.    Wyniki postępowania zostaną umieszczone na stronie internetowej Zamawiającego oraz wywieszone na tablicy informacyjnej w siedzibie Zamawiającego.
2.    Wykonawca składając ofertę pozostaje nią związany przez okres 10 dni licząc od dnia upływu terminu składania ofert.

XI.    POZOSTAŁE INFORMACJE WAŻNE DLA OFERENTÓW:
1.    Niniejsze zapytanie oraz określone w nim warunki jego wykonania mogą być przez Zamawiającego modyfikowane lub odwołane poprzez upublicznienie informacji na stronie internetowej.
2.    Koszty opracowania i dostarczenia oferty ponosi Wykonawca i nie będą podlegały zwrotowi przez Zamawiającego.
3.    Forma wynagrodzenia: WYNAGRODZENIE RYCZAŁTOWE
4.    Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych oraz częściowych.

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO
1.    Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej: RODO) oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), Zamawiający informuje, że:
a.    Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Fundacja Hospicyjna Przystań
b.    Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod numerem telefonu 513 021 221 i pod adresem e-mail: mszmuc@cask.pl
c.    Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie przedmiotowego zamówienia;
d.    podanie danych jest wymogiem dobrowolnym lecz niezbędnym do realizacji ww. celu. Konsekwencje niepodania danych osobowych wynikają z przepisów prawa;
e.    odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania, w tym w szczególności, Instytucja Finansująca, podmioty przez nią upoważnione oraz inne podmioty upoważnione z mocy prawa;
f.    Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do wywiązania się
z zapisów zawartej przez Zamawiającego umowy o dofinansowanie, aż do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa;
g.    Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego;
h.    w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
i.    posiada Pani/Pan:
1.    na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2.    na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
3.    na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
4.    prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy;
j.    nie przysługuje Pani/Panu:
•    w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
•    prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
•    na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

2.    Wykonawca zobowiązuje się do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe pośrednio lub bezpośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego
w niniejszym postępowaniu w tym w szczególności: zapoznać osoby reprezentujące Wykonawcę, wskazane w treści złożonej oferty (w tym osoby wskazane do kontaktu), skierowane do realizacji zamówienia ( w tym podwykonawców/podmioty trzecie będące osobami fizycznymi/ podmioty trzecie prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą), z treścią klauzuli informacyjnej określonej w ust. 12.1 niniejszego zapytania ofertowego oraz o zakresie przekazanych danych osobowych. Obowiązek ten nie ma zastosowania w przypadku gdy zachodzi wyłączenie stosowania obowiązku informacyjnego, stosownie do art. 13 ust. 4 lub art. 14 ust. 5 RODO. Celem zapewnienia realizacji powyższego zobowiązania Wykonawca jest zobowiązany do podpisania oświadczenia stanowiącego wzór wskazany w załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Załączniki: