Pomoc dla Gabrysi

29 listopada 2018 - dodał jc

Gabrysia choruje na rdzeniowy zanik mięśni. Szansą na zatrzymanie choroby jest lek, który kosztuje 760.000 dolarów.

Gabrysia jest śliczną, 17-letnią dziewczyną. Pierwsze objawy choroby wystąpiły już w 14 miesiącu życia. Gabrysia często się przewracała, miała trudności ze wstawianiem, nie biegała. W 2005 roku padła diagnoza- rdzeniowy zanik mięśni (SMA). Choroba cały czas postępuje- obecnie ma tzw. postać 3a. Około 70% pacjentów z postacią SMA3a traci zdolność samodzielnego chodzenia przed 20 rokiem życia. Oznacza to, że Gabrysia ma ostatnią szansę na zatrzymanie choroby.

Nadzieją jest lek SPINRAZA, który hamuje postęp choroby, a u wielu pacjentów przywraca nawet utracone funkcje. Jednak jest on niedostępny w Polsce. Ściągniecie leku to koszt ok. 760.000 dolarów !

Rodzina Gabrysi robi co może, by ułatwić życie Gabrysi. Jednak sami zmagają się z ogromnymi problemami. Tata chorował na raka krtani, obecnie zdiagnozowano u niego guza mózgu. Mama musiała zrezygnować z pracy, żeby zająć się chorą córką, chorym mężem oraz kilkunastoletnim synem. Ich sytuacja jest bardzo ciężka.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie zbiórki na lek dla Gabrysi oraz rehabilitację. Dajmy jej szansę na normalne życie, podjęcie pracy i założenie rodziny.

Zebrane środki: 0,00 zł

Brakująca kwota: 2.800.000,00 zł

Zrób przelew on-line

(podaj kwotę)

Wpłaty na konto Caritas z dopiskiem "Pomoc dla Gabrysi"
21 1020 4795 0000 9302 0004 5757 w PLN
82 1020 4795 0000 9302 0309 8316 w EUR  - kod BIC (Swift): BPKOPLPW

Za okazaną dobroć serdecznie dziękujęmy!

Dodatek: Galeria zdjęć