Projekty realizowane z udziałem środków publicznych w roku 2019

Zobacz także:

Gmina Miasto Szczecin

1. Zapewnienie gorącego jednodaniowego posiłku osobom bezdomnym przebywającym w schroniskach i noclegowniach na terenie Szczecina oraz innym mieszkańcom Miasta Szczecin, którzy decyzją Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie zostały uprawnione do otrzymania takiej formy pomocy (WSS/II/5/2019)
  2. Rehabilitacja społeczna osób bezdomnych, zapewnienie schronienia osobom potrzebującym, połączone z profilaktyką uzależnień realizowane w Szczecinie dla osób bezdomnych (WSS/II/7/2019)
  3. Prowadzenie placówek wsparcia dziennego (WSS-VII.20.2018.ES aneks na 2019 r.)
  4. Wsparcie osób w trudnej sytuacji życiowej wybranymi świadczeniami rzeczowymi w postaci oferowania nieodpłatnie artykułów żywnościowych, odzieży, artykułów higienicznych, możliwości kąpieli (WSS/II/10/2017 aneks na 2019 r.)
  5. Prowadzenie prac społecznie użytecznych (1/2019)
  6. Organizacja wypoczynku zimowego (WOś-II.PS/5/2019)
  7. Organizacja wypoczynku letniego z elementami profilaktyki uzależnień, przeciwdziałania przemocy, terapii wspomagającej rozwój dziecka dla dzieci z rodzin objętych pomoca MOPR i środowisk rodzicielstwa zastępczego w formie półkolonii (WSS-IV.19.2019.ES)
  8. Organizacja wypoczynku letniego z elementami profilaktyki uzależnień, przeciwdziałania przemocy, terapii wspomagającej rozwój dziecka dla dzieci z rodzin objętych pomoca MOPR i środowisk rodzicielstwa zastępczego w formie kolonii (WSS-IV.16.2019.ES)