- O Caritas
- Placówki i ośrodki
- Programy pomocowe
- Akcje i zbiórki
- W parafiach
- SKC
- Wolontariat
- Program POPŻ
- Pomoc dla Ukrainy
- Kontakt
Specjalistyczno-Opiekuńcza Placówka Wsparcia Dziennego "Nasza Pasterzówka" bardzo aktywnie działa w ramach programu Żółty Talerz.
W ciągu ostatnich trzech miesięcy zorganizowała wiele warsztatów kulinarnych, dzięki którym dzieci mogły poznać tajniki zdrowej kuchni.
PAŹDZIERNIK
02.10.2017r. Wykonanie surówki obiadowej na bazie sałaty
20.10.2017 „Skarby jesieni” - konkurs na najciekawszą kanapkę z wędliną, serami, warzywami.
LISTOPAD
8.11.2017 r. Kulinarne ABC:
• Owocowe jesienne jeże z winogron i gruszek na trawie z liścia sałaty.
• Animacje wiersza J. Brzechwy „Na straganie”.
• Zagadki o owocach.
• Konkurs z użyciem gry memory z obrazkami owoców.
17.11.2017 r. „Owsiankowe przysmaki na jesienny podwieczorek” - wykonanie deserów smakowych z płatkami owsianymi, orkiszowymi i jaglanymi z dodawaniem bananów i jogurtu naturalnego
24.11.2017 r. Kulinarne ABC: „Skarby jesieni” - grillowane talarki z cukinii.
GRUDZIEŃ
05.12.2017 r. Kanapki z użyciem różnego rodzaju pieczywa chrupkiego; pogadanka na temat korzyści dla organizmu, wynikających z jedzenia różnego rodzaju pieczywa.
14.12.2017 r. Warsztaty pt. „Deska serów – jestem degustatorem w krainie Serolandii”. Poznawanie smaków i sposobów podawania różnego rodzaju serów.
Caritas Archidiecezji
Szczecińsko-Kamieńskiej
pl. Matki Teresy z Kalkuty 5
71-622 Szczecin
tel. 91 487 49 05
tel./fax 91 487 33 24
Realizacja: MadeNet.pl