Świąteczne spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas 2020r.

24 stycznia 2020

W sobotę 18 stycznia 2020r. w gościnnych murach Arcybiskupiego Seminarium Duchownego w Szczecinie odbyło się kolejne Świąteczne spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas. Jak najlepszy zwyczaj nakazuje rozpoczeło się modlitwą mszalną pod przewodnictwem księdza biskupa Henryka Wejmana. W skierowanym do obecnych woluntariuszy słowie ks. biskup Henryk przypomniał, że zaangażowanie się w dzieła Caritas pomaga budować duchową jedność z Jezusem, a zarazem stawia w równej godności obdarowującego i obdarowanego. Na koniec modlitewnego spotkania w seminaryjnym kościele ks. Biskup przyjął imieninowe życzenia od przedstawicieli całej społeczności Caritas i odwzajemnił je Bożym Błogosławieństwem.

W drugiej części spotkanie jednoczyło wszystki przy wspólnym stole seminaryjnego refektarza. Tam Ewangelia o narodzeniu Chrystusa i łamanie opłatkiem poprzedziły poczęstunek przygotowany przez pracowników Caritas przy znaczącym udziale i obsłudze wolunariuszyze szkolnego koła Caritas, którym serdecznie dziękujemy.

Wszystkim przedstawicielom Parafialnych Zespołów Caritas obecnym na spotkaniu i tym, którzy nie mogli wziąć w nim udziału w imieniu Dyrekcji Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej serdeczmie dziękujemy i życzym wszelkiego dobra na cały Rok Pański 2020 Bożego Błogosławieństwa, siły i wytrwałości w niesieniu pomocy potrzebującym, aby przez to jedni i drudzy razem wspierali się w drodze do Boga.

Dodatek: Galeria zdjęć

pl. Matki Teresy z Kalkuty 5