Kolonia w Brzózkach 2019

18 września 2019

W terminie 09.07-18.07. 2019 Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej zorganizowała kolonie letnie dla 90 dzieci z terenu całej Archidiecezji w Ośrodku Szkoleniowo - Wypoczynkowym "Brzózki" w Popielewie, który położony jest w Puszczy Wkrzańskiej nad Zalewem Szczecińskim w gminie Nowe Warpno. Ośrodek ten posiada własną plażę, dysponuje dużą jadalnią, salami do zajęć, boiskami sportowymi, stołem do tenisa stołowego, miejscem na ognisko i sceną w plenerze oraz własnym placem zabaw.

Dzieci i kadra mieszkały w domkach letniskowych - w wygodnych pokojach 2,3,4 i 5 osobowych. Każdy domek posiada 1 lub 2 łazienki. Dla zapewnienia bezpieczeństwa teren był ogrodzony i strzeżony 24 h.

W czasie trwania turnusu dzieci miały zapewnioną opiekę kierownika, wychowawców, pielęgniarki i ratownika. Zorganizowane zostały liczne atrakcje, a wśród nich m.in. wycieczka do Trzęsacza i Niechorza, oraz do Szczecina, zajęcia edukacyjne z profilaktyki uzależnień, a także liczne zajęcia rekreacyjne i muzyczne.