Pielgrzymka do Myśliborza

9 października 2018

7 października 2018 roku odbyła się VII Archidiecezjalna Pielgrzymka Parafialnych Zespołów Caritas do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Myśliborzu.

W uroczystościach uczestniczyło ponad 100 Wolontariuszy i pracowników Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej. Pielgrzymkę rozpoczęliśmy od katechezy słowno-muzycznej w wykonaniu myśliborskiej młodzieży. W naszej pamięci na długo pozostanie Procesja Różana do Sanktuarium Świętego Krzyża. Kwiaty były "Różami Miłosierdzia s. Faustyny", a ofiary z ich sprzedaży przekazano na Parafialną Salę Rehabilitacyjną, z której korzystają dzieci niepełnosprawne. W trakcie procesji odmówiliśmy różaniec. Następnie uczestniczyliśmy we Mszy Świętej, której przewodniczył Ksiądz Biskup Henryk Wejman.

W przerwach był czas na rozmowę przy kawie, herbacie i cieście, które upiekły nasze wolontariuszki. Wypieki były bardzo urozmaicone i wprost przepyszne, składamy za nie serdecznie Bóg zapłać. Obiad jedliśmy w domu u Sióstr ze Zgromadzenia Jezusa Miłosiernego. Dziękujemy siostrom za bardzo ciepłe przyjęcie.