"Wiem co mogę" - kompaktowy system wsparcia zaradności finansowej rodzin

15 czerwca 2021

W dn. 15.06.-30.11.2021 Caritas Archidecezji Szczecińsko-Kamieńskiej realizuje projekt wspófinansowany ze środków Narodowego Banku Polskiego pn. „Wiem co mogę" - kompaktowy system wsparcia zaradności finansowej rodzin. W dniach: 21.06.2021-30.11.2021 odbędą się spotkania doradcze dla rodzin zakwalifikowanych do projektu. Doradztwo obejmuje 3 moduły specjalistyczne. Każdy to  8 godzin dydaktycznych na jedną rodzinę. Łącznie każda rodzina jest objęta wsparciem doradczym trwającym 24 godziny dydaktyczne.  Moduł 1 „POCZUCIE SPRAWCZOŚCI” Prowadzenie: psycholog lub socjolog. Zakres tematyczny: promowanie postaw wpływających na kształtowanie kapitału społecznego, podniesienie...

Pudełko Szczęścia od Caritas Polska

1 czerwca 2021

Maskotki, książki, gry planszowe, słodycze – to zawartość 15 tys. Pudełek Szczęścia, które trafią do dzieci m.in. ze świetlic środowiskowych, domów dziecka, domów samotnej matki oraz do rodzin znajdujących się pod opieką Parafialnych Zespołów Caritas.

Jak pomóc?

• Wysyłając SMS o treści DZIECI pod numer 72052 (koszt 2,46 zł)

Dzień Dziecka 2021

26 maja 2021

Dnia 1 czerwca przy Placówce Wsparcia Dziennego Caritas "św. Rodzina" odbył się festyn z okazji Dnia Dziecka.

Koperta życia Caritas pomaga seniorom i medykom

21 maja 2021

W maju do 20 tys. starszych podopiecznych Caritas diecezjalnych trafią „Koperty życia Caritas”. To już druga odsłona akcji, która ma w krytycznych sytuacjach ułatwić służbom medycznym dostęp do danych o zdrowiu seniorów potrzebujących pomocy.

Walka o życie Wiktora

30 kwietnia 2021

Udało się zebrać pieniądze potrzebne na leczenie Wiktora!

10 tys. potrzebujących seniorów z kartami na zakupy

28 kwietnia 2021

Fundacja Biedronki, Caritas Polska i Caritas diecezjalne uruchomiły największy niepubliczny program pomocy dla seniorów „Na codzienne zakupy”. Obejmuje on ok. 10 tys. seniorów w całej Polsce, którzy zmagają się z problemami finansowymi, niepełnosprawnością czy samotnością.

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [82]