Wolontariat w Niemczech - Akwizgran

16 września 2021

Przygoda z wolontariatem w Niemczech w zaprzyjaźnionej organizacji Pax Christi czeka na Ciebie!

Kwartalnik Caritas - wydanie elektroniczne

10 września 2021

Zapraszamy do zapoznania się z treściami zawartymi w wydaniu specjalnym Kwartalnika Caritas.

Szkolne Koła Caritas

8 września 2021

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do tworzenia Szkolnych Kół Caritas.

Z parafii na wakacje: par. pw. Chrystusa Króla Wszechświata w Stargardzie

6 września 2021

W dniach 01-07.07.2021 r. w ramach programu „ Z parafii na wakacje ” czterdzieścioro uczestników i pięciu opiekunów z parafii pw. Chrystusa Króla Wszechświata w Stargardzie wzięło udział w pełnym wrażeń pobycie w Roztoczu i okolicach. Nie zabrakło czasu na gry i zabawy na świeżym powietrzu, podchody, czytanie książek, Mszę świętą oraz osobistą modlitwę. Poza tym uczestnicy odwiedzili m.in. sanktuarium w Krasnobrodzie, kaplicę św. Rocha, ptaszarnię, Park Jurajski, kapliczkę „na wodzie”, Susiec, rezerwat „Czartowe Pole”, Zamość, Zwierzyniec, Szczebrzeszyn i Górecko Kościelne.

Z parafii na wakacje: Police-Jasienica

6 września 2021

Z programu Z parafii na wakacje skorzystała parafia pw. św. Apostołów Piotra i Pawła w Policach-Jasienicy. Wycieczka z udziałem seniorów odbyła się 04.09.2021 r. Uczestnicy odwiedzili Myślibórz, Jesionowo i Przelewice.

Laudato si

2 września 2021

Czas dla Stworzenia to ekumeniczne święto modlitwy i działania łączące ludzi dobrej woli. W tym roku animatorem tego czasu w Polsce jest z ramienia Komisji Episkopatu Polski projekt Caritas Polska.

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [82]