Trzydziestolecie Caritas na monecie i znaczku pocztowym

11 października 2021

Narodowy Bank Polski i Poczta Polska upamiętniły jubileusz 30-lecia Caritas Polska. W siedzibie organizacji zaprezentowano 6 października pamiątkową monetę i znaczek pocztowy, poświęcone rocznicy wznowienia działalności największej charytatywnej instytucji polskiego Kościoła katolickiego.

Szkolenie w Warszawie

1 października 2021

W dniach 3-5 września 2021 odbyło się w Warszawie szkolenie, w którym wzięły udział dwie Wolontariuszki z Parafialnych Zespołów Caritas naszej Archidiecezji. Był to wspaniały i owocny czas, pełen niezapomnianych rozmów, wymiany pomysłów inspirujących do podejmowania nowych wyzwań i projektów w ramach wolontariatu Caritas.

Z parafii na wakacje: kolonia w Polańczyku

30 września 2021

W ramach programu Z parafii na wakacje, 5 lipca dziecięca schola „Promyki Miłosierdzia” oraz kilku ministrantów i lektorów  wyruszyło na kolonie letnie pod hasłem „Na wyżyny świętości ze św. Józefem”.

"Szafowanie dla Ingi"

28 września 2021

Parafialny Zespół Caritas przy parafii św. Kazimierza w Policach przyłączył się do akcji  SZAFOWANIE DLA INGI chorej na SMA. Akcja zakończyła się sukcesem. Na miejsce WIELKIEGO FINAŁU dostarczyliśmy około 300 worków odzieży, tj. dwa pełne samochody.

GAZ-SYSTEM i Caritas wsparły 1600 seniorów

28 września 2021

Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A. i Caritas Polska od połowy maja br. wspólnie realizowały projekt polegający na pomocy seniorom. GAZ-SYSTEM przeznaczył na ten cel ponad pół miliona złotych. Program był prowadzony w 64 gminach, zlokalizowanych w 10 województwach.

Nieodpłatna pomoc prawna, nieodpłatne poradnictwo obywatelskie oraz edukacji prawnej

23 września 2021

Na terenie miasta Szczecin nieodpłatna pomoc jest udzielana jedynie w trybie stacjonarnym tj. osobiście w lokalu, w którym jest zlokalizowany punkt.

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [82]