Witaminy hop! do brzuszka, i marchewka i pietruszka!

12 października 2012

Zadanie, jakie przed nami stało, to po pierwsze rozgraniczyć owoce od warzyw. Było to trudne, prosimy więc o pomoc domową w nazywaniu owoców owocami, a warzyw warzywami - tak dla utrwalenia. Wielką frajdę dzieciom sprawiało zajadanie się owocami i wykonywanie warzywnych stworów (do obejrzenia i rozpoznania w galerii) i sałatki z darów jesieni.  Zachęcamy do wspólnego przygotowywania surówek!

Zobacz więcej...

Jabłka, śliwki i morele - w sadzie jest owoców wiele!

1 października 2012

W tym tygodniu przeniesliśmy sie do jesiennych sadów. Przechodziliśmy obok jabłoni, grusz i śliw, zbierając owoce do "koszyków". Nieobce też są nam ich smaki, zapachy i kolory. Nie zabrakło też okazji do łasuchowania przetworów z przedszkolnej spiżarni...

Zobacz więcej...

Każdy czyścioch Ci to powie, mycie to jest samo zdrowie!

26 września 2012

Od poniedziałku staramy się uświadomić sobie wagę zachowywania higieny własnego ciała i otoczenia. Uwrażliwiamy dzieci na niebezpieczeństwo na jakie narażają je zarazki. By zapamiętać codzienne i konieczne rytuały czystości pobawcie się przyniesionymi do domu kartami memo.

Zobacz więcej...

Stop! Uwaga! Niebezpiecznie! Zasad naucz się koniecznie!

21 września 2012

Czerwone światło - stój. Zielone światło - idź! Na żółtym świetle zawsze czekaj. Tak już musi być!     Bezpieczny przedszkolak powie Wam, kiedy dzeciom grozi niebezpieczeństwo na drodze oraz kiedy ich zabawa jest bezpieczna. Wyjdźcie na wspólny spacer, a się przekonacie!

Zobacz więcej...

W moim domu nie nudzi się nikomu!

12 września 2012

Choć jeszcze ocieramy dziecięce łzy, to porozmawiać o domu chcą one chętnie! Wnet opowiadając o bracie i siostrze myślą o babciach oraz radościach wynikających z bycia w rodzinie. Zobaczcie ich miny! Słodkie jak maliny!

Zobacz więcej...

Witamy w nowym roku przedszkolnym!

3 września 2012

Witamy serdecznie w nowym roku przedszkolnym! Dzieciom i Państwu życzymy wiele dobra i sukcesów!

Zobacz więcej...

[1]      «      25   |   26   |   27   |   28   |   29   |   30   |   31      »      [32]

Punkt Przedszkolny
"Arka Noego"