Jeden, dwa, trzy - ja, ty, my!

11 września 2013

W drugim tygodniu września rozmawiamy o tym, kim jesteśmy - jak czujemy, jak wyglądamy, co lubimy, a czego nie. Staramy sie też poznawać nasze granice - kiedy to już  nie "ja", ale "Ty" - co możesz czuć, kiedy ci wesoło lub smutno. Państwu proponujemy dalsze ćwiczenie zaimków osobowych i sprawdzanie tej wiedzy na zdjęciach czy w książeczkach.

Zobacz Więcej...

Powiedz, jak masz na imię

6 września 2013

Serdecznie witamy w nowym  roku przedszkolnym! W tym tygodniu rozmawialiśmy szczególnie o przedszkolu - przedszkolnych znaczkach i pomieszczeniach. W zabawie też opanowywaliśmy wszystkie imiona. Szybko nam to poszło! Na szczęście wszystko obyło się bez łez. Oby tak dalej :) Zapraszamy Państwa do dalszego pozytywnego nastawiania dzieci do przedszkola i nadziei, że kolejne tygodnie też będa o "suchych oczach" albo o...

Zobacz Więcej...

Rozliczenie z "Arką Noego"

28 czerwca 2013

Rozliczenie pieniężne za cały rok będzie możliwe w poniedziałek, 01.07. b.r. Wtedy zapraszamy Państwa po zwroty pieniędzy za obiady lub uiszczenie stosownej dopłaty.

Zobacz Więcej...

Góry, morze, wieś, jezioro - gdzie rodzice nas zabiorą?

27 czerwca 2013

W tym tygodniu po zakończeniu roku przedszkolnego skupiamy się na temacie wakacji - o tym gdzie można odpoczywać, jak bezpiecznie się opalać czy - co warto schować do plecaka... Państwu życzymy urlopów pełnych relaksu, a jeśli nie możecie sobie na niego pozwolic to zapraszamy Wasze dzieci do nas na Arkę !

Zobacz Więcej...

Coś się skrada, coś szeleści, dżungla sto zagadek zmieści

10 czerwca 2013

W tym tygodniu będziemy rozmawiac o dżungli i jej tajemniczych mieszkańcach. Chętnie zamienimy się w żyrafy i hipopotamy i przeżyjemy niejedną przygodę! Roddziców zachęcamy do obejrzenia wspólnie jakiegoś filmu przyrodniczego lub  ciekawej książki z ilustracjami dzikich zwierząt.

Zobacz Więcej...

Z końca swiata czy zza ściany, to przyjaciel nasz kochany

5 czerwca 2013

W tym tygodniu rozprawialiśmy o mieszkańcach krańca świata - ich odmiennym dla nas wyglądzie, zwyczajach i tradycjach. Nawet próbowalismy zbudować wigwam!

Zobacz Więcej...

[1]      «      20   |   21   |   22   |   23   |   24   |   25   |   26      »      [33]

Punkt Przedszkolny
"Arka Noego"