"Dobre Wsparcie - system lokalnych usług społecznych"

1 lutego 2019

Dzięki projektowi „Dobre Wsparcie – system lokalnych usług społecznych” Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej pomogła już ponad 130 osobom niesamodzielnym, które objęte zostały sąsiedzkimi usługami opiekuńczymi, a także pomocą psychologiczną, prawną i fizjoterapeutyczną. Nasi podopieczni korzystają również z wypożyczalni specjalistycznego sprzętu medycznego, ułatwiającego im codzienne funkcjonowanie. Oprócz usług zapewnionych w ramach projektu, w ostatnim czasie wielu z podopiecznych „Dobrego Wsparcia” miało okazję uczestniczyć także w innych ciekawych wydarzeniach, takich jak wspólne wyjścia do Filharmonii, przedświąteczne spotkanie opłatkowe czy też coroczny świąteczny obiad bożonarodzeniowy. Projekt „Dobre Wsparcie” potrwa do końca 2019 roku, mamy jeszcze wolne miejsca!

Poniżej zamieszczamy link do relacji z Opłatka Maltańskiego, w którym udział wzięli także podopieczni projektu „Dobre Wsparcie”:

Dodatek: Galeria zdjęć