Spotkanie Opłatkowe 2019

31 stycznia 2019 - dodał jc

W sobotę 19 stycznia 2019 roku odbyło się spotkanie opłatkowe dla Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas. Przybyło prawie 200 wolontariuszy z naszej archidiecezji.

Rozpoczęliśmy Mszą Świętą w kościele seminaryjnym, której przewodniczył ks. bp Henryk Wejman. Nasze spotkanie idelanie wpasowało sie w dzień imienin księdza biskupa, dzięki czemu mieliśmy możliwość całą wspólnotą przekazać życzenia oraz kwiaty. Na uroczystości gościliśmy również Dyrektora Caritas Polska - ks. Marcina Iżyckiego.

Dalsza część spotkania przebiegała w refektarzu przy śpiewaniu kolęd, dzieleniu się opłatkiem oraz składaniu życzeń. Następnie zasiedliśmy do stołów, gdzie wśród ogólnej radości dzieliliśmy się przeżyciami.

Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Chóru Nauczycielskiego APASSJONATTO z Dobrzan za oprawę muzyczną naszej uroczystości.

W przygotowaniach pomagała nam młodzież z Zespołu Szkoł Ogólnokształcących nr 4 w Szczecinie, którym bardzo dziękujemy za oddaną pracę wolontariacką.

Dodatek: Galeria zdjęć