Relacja z Adwentowych Dni Skupienia

29 listopada 2018 - dodał jc

W dniach 24-25.11.2018 r. odbyły się Adwentowe Dni Skupienia z udziałem Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas.

W spotkaniu uczestniczyło prawie 80 osób, które przyjechały z całej Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej. Rekolekcje poprowadził ks.kan.dr hab. Grzegorz Chojnacki. W trakcie tych dwóch dni spędzilismy czas na rozważaniu tekstu "O naśladowaniu Chrystusa" Tomasza a Kempis. Ksiądz rekolekcjonista przeprowadził nas przez najważaniejsze cytaty lektury, które są niezatąpioną pomocą w drodze do świętości. Rozważania zakończyły się pięknymi świadectwami naszych Wolontariuszy.

Oprócz czasu spędzonego w Kaplicy na modlitwie i konferencjach, znaleźliśmy również chwilę na wspólną kawę, posiłki oraz wieczorek filmowy. Nie zabrakło także spotkania z Księdzem Dyrektorem Maciejem Szmucem, na którym omówiono plan działania naszej Caritas na nadchodzący rok.

Serdecznie podziękowania kierujemy do:

• ks. Grzegorza Chojnackiego, za poświęcony czas i piękne słowa,
  • Domu Rekolekcyjnego św. Józefa przy ul. Strzałowskiej w Szczecinie, w którym odbyły się nasze rekolekcje,
  • wszystkim pracownikom Caritas zaangażowanym w organizację naszego spotkania.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia.

Dodatek: Galeria zdjęć