Kosztowny lek szansą na lepsze życie Haliny

29 listopada 2018 - dodał jc

Pani Halina jest samotną matką. Zdiagnozowano u niej chorobę, która przewróciła jej życie do góry nogami- Stwardnienie Zanikowe Boczne (SLA). Od tego czasu pani Halina koncentruje się nie tylko na opiece nad dzieckiem, ale też na walce z postępującymi zaburzeniami. Niestety choroba bardzo szybko się rozwinęła. Pojawiły się problemy z wykonywaniem najprostszych, codziennych czynności. Nawet wypowiedzenie kilku słów sprawia pani Halinie ogromną trudność.

Jednak pomimo trudnej sytuacji pani Halina nie poddaje się w walce o swoje zdrowie i samodzielność. Życie okrutnie już ją doświadczyło- syn chorował na raka, mąż zostawił rodzine w najgorszym momencie. A Pani Halina jak każda matka chce być wsparciem, a nie obciążeniem dla swojego dorastającego syna. Jedyną szansą na spowolnienie efektów postępującej choroby SLA jest zakup kosztownego leku za granicą. Pani Halina potrzebuje aż kilku dawek leku, aby efekty były widoczne i trwałe. Niestety jego koszt wynoszący około 55.000 złotych  znacznie przekracza możliwości finansowe rodziny. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc. Każda przekazana przez Ciebie złotówka przyczyni się do sfinansowania zakupu leku.

Zebrane środki: 1040,86 zł

Brakująca kwota: 38.959,14
stan na dzień: 13.12.2018

Zrób przelew on-line