Wakacje młodzieży z parafii ze Storkowa

19 lipca 2018 - dodał Wiktoria

W dniach 8 - 21 lipca 2018 r. dzieci i młodzież z Parafii Rzymskokatolickiej pw. MB Różańcowej w Storkowie uczestniczyły w obozie górskim w Zakopanem. Udział w wyjeździe wzięło 15 dzieci oraz 3 opiekunów. W pierwszych dniach wycieczki zdobyliśmy: Nosal, Wielki Kopieniec, wodospad Siklawica wraz z Sarnia Skałą, Murowaniec i Kasprowy Wierch, Dolinę Kościeliską wraz z Jaskinią Mroźną i Wąwozem Kraków, Morskie Oko wraz z Czarnym Stawem nad Morskim Okiem. (A naszym najdłuższym i najtrudniejszym szlakiem, jaki przebyliśmy były „Krupóweczki”) ;)

W drugim tygodniu, zwiedziliśmy Kraków wraz z sanktuarium w Łagiewnikach, Papugarnię w Zakopanem oraz spędziliśmy jedne z najlepszych 6 godzin w jednym z największych parków wodnych TATRALANDIA na Słowacji, szalejąc na największych zjeżdżalniach wodnych. W deszczowe cztery dni większość czasu spędzaliśmy na integracji grupowej poznając się w wspólnej grze i zabawie. Wszystkie te słoneczne, jaki i deszczowe dni wiązała codzienna Eucharystia w naszej wspólnocie.

Wyjazd uważam za udany.

Wiktoria