Spotkanie Wielkanocne PZC

8 kwietnia 2018 - dodał jc

Dnia 07.04.2018 roku odbyło sie Spotkanie Wielkanocne dla kapłanów i wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas.

Spotkanie rozpoczęło się od uroczystej Mszy Świętej, której przewodniczył ksiądz biskup Henryk Wejman. Na liturgię zostali zaproszeni wyjątkowi goście: pan dr Andrzej Stecewicz oraz Komendant Straży Miejskiej Leon Gajewski, którzy z rąk księdza biskupa otrzymali nagrodę "Mnieście uczynili 2018".

Po Eucharystii wszyscy uczestnicy zostali zaproszeni na poczęstunek, gdzie mogli skosztować pysznego, świątecznego żurku przygotowanego przez p. Kamilę z Centrum Socjalnego Caritas. W spotkaniu uczestniczyło około 100 osób. Czas ten był świetną okazją do omówienia przyszłych działań Caritas, ale przede wszystkim do wspólnej modlitwy i podziękowania naszym wolontariuszom za ich dotychczasową działalność.

Szczególne podziękowanie kierujemy do młodych wolontariuszy z Zespołu Szkół w Przecławiu, którzy pod czujnym okiem pani Beaty Czapiewskiej pomogli w przygotowaniach do spotkania. Dziękujemy za poświęcony czas.

Dodatek: Galeria zdjęć