Zbiórka żywności- TAK, POMAGAM!

9 marca 2018

Zobacz także:

W dniach 9 - 10 marca Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej włącza się w ogólnopolską zbiórkę żywności prowadzoną pod hasłem "TAK, pomagam". Przed Świętami Wielkanocnymi zwracamy się z prośbą do ludzi dobrej woli o wsparcie naszej akcji, a tym samym o udzielenie pomocy osobom samotnym, starszym, chorym i niepełnosprawnym, a także rodzinom wielodzietnym będącym podopiecznymi Parafialnych Zespołów Caritas. Wolontariusze nasi docierają tam, gdzie pomoc jest najbardziej potrzebna.

W tej akcji zbieramy artykuły spożywcze o długim terminie ważności, w szczególności:

• konserwy,
  • mąka,
  • cukier,
  • olej,
  • makaron,
  • wędlina paczkowana,
  • płatki,
  • ryż,
  • kawa,
  • herbata,
  • słodycze, itp.

Współpracuje z nami wiele sieci handlowych, takich jak: Biedronka, Netto, Społem, Lidl, Lewiatan,Tesco, Polomarket, ale i mniejsze sklepy. Wszyscy mamy wspólny cel: by ludzie, którzy na codzień borykają się z niedostatkiem mogli godnie przeżyć święta.

Dziekujemy serdecznie darczyńcom, wolontariuszom i sklepom dzięki którym możemy przeprowadzić zbiórkę. Dzięki Wam możemy wnieść trochę radości i przywrócić wiarę w to, że na świecie jest więcej dobra niż zła.

Dodatek: Galeria zdjęć