Pomoc dla Kasi

14 stycznia 2018 - dodał jc

Pani Katarzyna jest silną 51-letnią kobietą- szczęśliwą mężatką i matką trzech córek. Od zawsze pomagała innym, jeszcze do niedawna pracowała jako pielęgniarka w jednej ze szczecińskich przychodni. W czerwcu tego roku poczuła silny ból brzucha. Wyniki okazały się dramatyczne- złośliwy rak trzustki.

10 sierpnia 2017r. w trakcie operacji okazało się, że guza nie można usunąć i trzeba rozpocząć inne metody leczenia. Metody bardzo kosztowne i przekraczające możliwości rodziny pani Katarzyny. Szansę na wyleczenie daje metoda IRE, która nie jest refundowana przez NFZ. Koszt leczenia kształtuje się między 45-75 tys zł. Potrzebne jest również zastosowanie szczepionki dendrytycznej (koszt 12 tys zł), która ma uniemożliwić wznowę nowotworu. Dodatkowo pani Katarzyna musi stosować specjalistyczną dietę wysokobiałkową, Nutridrinki i codzienną kurację witaminową, których miesięczny koszt wynosi 2 tys zł.

Marzeniem pani Katarzyny jest móc patrzeć jak dorastają jej dzieci i zakładają rodziny, towarzyszyć im w najważniejszych chwilach ich życia. Dzięki Państwa pomocy możemy zrealizować to marzenie. Liczy się każda złotówka wpłacona na konto.

Wpłaty można dokonywać na konto Caritas z dopiskiem "POMOC DLA KASI KMIEĆKOWIAK"

21 1020 4795 0000 9302 0004 5757 w PLN
82 1020 4795 0000 9302 0309 8316 w EUR  - kod BIC (Swift): BPKOPLPW