Bądźmy Razem - BRZDĄC 2015

2 czerwca 2015 - dodał Joanna K

1 czerwca 2015 roku Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej we współpracy z Domem Kultury Słowianin oraz Prezydentem Miasta Szczecin zorganizowała imprezę z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy Razem – BRZDĄC 2015”.
       W Parku Kasprowicza na dzieci czekało wiele atrakcji. Na scenie Teatru Letniego występowały dzieci z Pałacu Młodzieży oraz odbywały się pokazy szczecińskich szkół tańca. Maluchy mgły bawić się na dmuchanych zamkach, były przejażdżki samochodzikami elektrycznymi, ciuchcią oraz jazda konna i pływanie łódkami po Rusałce. Wszystkie atrakcje dla dzieci były bezpłatne.
       Pracownicy i wolontariusze Caritas rozdawali paczki oraz balony ufundowane przez Jeronimo Martins czyli popularną „Biedronkę”.  W bieżącym roku wydaliśmy ponad 4.000 paczek, głównie dla dzieci z rodzin objętych opieką Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Szczecinie i Parafialnych Zespołów Caritas. Część paczek trafiła do dzieci uczęszczających do przedszkoli i szkół specjalnych, ośrodków szkolno wychowawczych i świetlic prowadzonych przez Caritas, Stowarzyszenie Rodzin Katolickich, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci i Polski Czerwony Krzyż.
       Dzieci wesoło spędziły popołudnie. Ich uśmiech świadczył, że był to radosny i dobrze zorganizowany Dzień Dziecka.